☺️Наші переможці архео-конкурсу отримали заслужені призи!

І… чесно кажучи, ми щиро тішимося тому, що серед наших читачів – саме такі люди. Ці люди – учень середньої школи Захар Зіненко з Козельщини та вчителька історії Оксана Івахненко з Кременчуцького району, й на світлинах вони тримають книги видання нашого Центру. З їхнього дозволу, публікуємо короткі оповіді наших переможців про те, чим їм цікава археологія та історія полтавського краю!

?І ось що Захар написав нам про себе:

“Всім привіт! Мене звати Захар. Мене завжди цікавило, хто жив на території мого рідного краю? Тому в майбутньому я хочу стати археологом. Я люблю читати книги з історії Полтавщини, розмовляти з краєзнавцями про події на території мого району. ? Буваючи у Приліпці, часто піднімаюся на Шар-гору, лягаю на зелену травичку, заплющюю очі, та уявляю стародавнє місто Голтов. ? В 2019 році я побував в одній з археологічних пам’яток Полтавщини – Більському городищі, і завдяки побаченому та почутому, я впевнено вирішив ким хочу стати?

Я досить часто повторюю слова Тараса Шевченка: ” Я люблю археологію, таємничу праматір історії.”

А відкривати таємниці – це моє улюблене заняття?.

Захаре, ми дуже раді, що наші дописи читають майбутні археологи й невтомні дослідники! Бажаємо, щоб ця професія захопила тебе на все життя!

А ось пані Оксано, яка викладає учням 6-11 класів “Історію Полтавщини”, також керує шкільним історичним музеєм, в експозиції якого є розділ, присвячений проведенню археологічних досліджень на території сіл Пришибської громади. Пані Оксана вкладає свої сили у популяризацію краєзнавства Пришибської громади, разом із своїми учнями бере участь у міжнародних конкурсах дослідницьких проєктів та історико-краєзнавчих робіт, зокрема, з археологічного краєзнавства.

? Можна сказати, що вона стала першою місцевою блогеркою в напрямку історичного краєзнавства, створила сторінки у соц-мережах «Наш музей» (https://nashmusiem.blogspot.com/), «Життя Пришибської громади. Краєзнавча сторінка. Археологічні пам’ятки.» (https://pryshybviddil.blogspot.com/p/blog-page_1.html).

А зараз, уявіть, пані Оксана розробляє краєзнавчо-туристичний маршрут «Археологічні принади Пришибської громади»!

❤️Пані Оксано, ми щиро вдячні вам за вашу діяльність на ниві краєзнавства та історії старожитностей Полтавщини! Нехай ваша справа завжди буде мати гідні результати та визнання! Дякуємо вам!?