? Цей день нарешті прийшов. Презентуємо інноваційний культурний продукт #Віртуальні_мандрівки_Полтавщиною – ресурс https://map.codpa.org.ua/

☝️Ось тут, на тривимірній онлайн-мапі Полтавської області ми зібрали найбільш визначні пам’ятки культурної спадщини:
– пам’ятки археології – унікальні стародавні городища-фортеці давньоруської доби, скіфського та козацького часу, місця древніх міст та поселень наших предків, що населяли Полтавщину від самої появи людства, історичні місця битв та військових баталій, що відбувалися на території Полтавщини,
– інші місцини, що представляють інтерес для людей, які цікавляться краєзнавством і культурно-пізнавальним туризмом.

? А також додали 5 унікальних авторських історичних маршрутів:
«Посульський рубіж Древньої Русі»,
«Полтавщина – колиска індоєвропейської цивілізації», «Місцями древніх битв»,
«Древнє скіфське «царство»,
«Археологія автострад»,
чотирма з яких можна реально мандрувати, а усіма – віртуально, не відходячи від власного комп’ютера.

? У маршрути ми запровадили можливість map-surfing (меп-сьорфінгу) – тобто на маршрутах ви зможете літати з точки на точку, переміщаючись по меню його складових.?

✨Більше 30 об’єктів з майже 50 точок на наших маршрутах мають панорамні сфери високої якості, щоб ви могли оцінити, як виглядає пам’ятка з висоти пташиного польоту.

✨До вашої уваги також дві 3D-реконструкції поховання епохи ранньої бронзи – «воїнське» та «родове» поховання катакомбної та ямної культур відповідно, що було відтворене у візуалізації за реальними комплексами з досліджень Центру.

?З цим ресурсом Полтавщина відкриває свій потенціал для туристів з усієї України у форматі нового виду екскурсій – археолого-історичних турів та мандрівок. Проєкт буде для вас цікавим як для складання екскурсій вихідного дня, так і кількаденних вело-автоподорожей. ?

До кожного об’єкту ми додали унікальні текстові історично-публіцистичні описи (які ви не знайдете у відкритих джерелах), наповнили візитівки об’єктів фотографіями пам’яток і знахідок, подекуди відео.

❗️Але це ще не все. Кожен з авторизованих юзерів на нашому ресурсі може користуватися базою для створення власних точок і маршрутів!

? То ж надихайся принадами Полтавщини та її краєвидами, пізнавай її історію, подорожуй віртуально! ?

 

Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Український культурний фонд та Zagoriy Foundation.

#запідтримкиУКФ #МандруйУкраїною #історико_культурний_туризм